Amana Dance Theatre
 
 

Het Amana Dance Theatre is een artistiek buikdansgezelschap en -school met wortels in het theater. Hun werk is een bijzondere mix van artistieke gedrevenheid, politiek engagement en diep-menselijke betrokkenheid. Niet het evident entertainende karakter, maar wel de artistieke, culturele en vrouwelijke essentie van buikdans blijft hen prikkelen.

Het Amana Dance Thetre produceert grote en kleine podiumvoorstellingen en buikdanssalons, en organiseert cursussen in Antwerpen en Turnhout.

Zij zijn graag geziene gasten voor workshops en voorstellingen bij allerhande organisatoren zoals culturele centra, scholen, socio-culturele verenigingen, woonzorg centra, gevangenissen, vluchtelingencentra en psychiatrische ziekenhuizen.

In de loop der jaren verscheen het Amana Dance Theatre veelvuldig in de pers, en op radio en TV.

Bezielster-danseres van het Amana Dance Theatre is Vera Van den Berghe (1960), podium-artieste en meester-pedagoge. Zij is een danseres en actrice met een sterk verhalende uitstraling, altijd op zoek naar een direct gesprek (vanop de scène) met haar publiek. Als feministe van het eerste uur beschouwt zij buikdans als een koninginneweg voor vrouwen om zich terug thuis te voelen in hun lijf en om bij elkaar te komen.
 
 
thuis in je lijf, thuis in de wereld
 
home | ©2008 Philip Demeester & a2o-cultuur(t)huis