A2O: een artistiek en maatschappelijk project
 
 

 

A2O Cultuur

A2O-Cultuur(t)huis is een plek waar geëngageerde cultuur een thuis en een publiek kan vinden, met een grote dans-theaterruimte en een ontmoetingsplaats. Vandaag huisvesten wij de kunstenaars Philip Demeester (fotografie & poëzie), het Amana Dance Theatre (buikdans, Maghrebdans en Nia) en Zintua (erotische projecten).

Wij bieden u dus: buikdanscursussen, -salons en -voorstellingen, erotische workshops, playshops en fotoshoots, evenals foto-tentoonstellingen en poëzie-happenings.

 

Een (t)huis voor het Publiek

A2O-cultuur(t)huis wil een ontmoetingsplaats bieden voor haar publiek.
Niet zomaar een anonieme ruimte om cultuur en vorming te consumeren, maar een thuis waar mensen elkaar ontmoeten en op elkaar betrokken zijn.
Sàmen deelnemen aan een activiteit - of het nu een voorstelling is of een cursus - is even belangrijk als de activiteit zelf.

Om het samen-zijn mogelijk te maken, gelden enkele eenvoudige regels:

  • Het hele huis is rook-vrij, maar voor het huis staat een asbak.
  • Het hele huis is gsm-vrij (zowel sms als telefoon), ook de foyer (door ons 'de ontmoetingsruimte' genoemd): we willen bij elkaar zijn, en niet virtueel elders. Niets verhindert de gsm-gebruikers de rokers te vervoegen voor het huis.
  • Onze thuis is open van één uur voor een activiteit tot één uur erna.

 

Een (t)huis voor Kunstenaars

A2O-cultuur(t)huis is in de eerste plaats de veilige thuishaven voor de twee initiatiefnemende kunstenaars: Vera Van den Berghe en haar Amana Dance Theatre enerzijds, en Philip Demeester anderzijds. Na twintig jaar omzwervingen hebben zij er eindelijk een thuis gevonden.

A2O-cultuur(t)huis wil in het algemeen kunstenaars een vrijruimte geven waarin zij hun maatschappelijke en artistieke zoektocht kunnen uitdiepen. Lichamelijkheid en beweeglijkheid, kwetsbaarheid en poëzie, maatschappelijk engagement en kritisch feminisme zijn daarbij de leidraad.

A2O-cultuur(t)huis staat open voor kunstenaars en vormingswerkers die zich in dit project willen inschrijven.

 
 
thuis in je lijf, thuis in de wereld
 
home | ©2008 Philip Demeester & a2o-cultuur(t)huis