... zoals we zijn: een Deurne Date - fotocarrousel
dankwoord

 
 

Beste cultuurverantwoordelijke,

vorige week ben ik de foto's komen weghalen, en ik moet zeggen: het was met spijt in het hart...
spijt, omdat we ons publiek niet genoeg in de bloemetjes kunnen zetten
spijt, omdat we niet genoeg kunnen tonen dat ook in de allergewoonste man/vrouw iets buitengewoons schuilt
spijt, omdat het project een intense ervaring was - voor mij, en ik hoop ook voor u

daarom wil ik je namens iedereen die bij dit project betrokken was, nogmaals danken voor de samenwerking:

"Kunst is voor mij nooit een doel geweest, maar slechts een middel om tot een betere en liefst ook mooiere wereld te komen.
'...zoals we zijn' ging dan ook niet over mijn foto's, mijn kunst, maar over het publiek en de deelnemende ontmoetingsplaatsen..
De ervaring van het model-staan in een professionele set up, de groei van het zelfvertrouwen en dus het optimisme als je foto zeven maanden lang ophangt in heel Deurne, het besef dat je niet alleen bent in/met jeorganisatie...
Wat misschien begon met een voornamelijk artistieke élan, is voor mij uiteindelijk een date in en met Deurne geworden

Daarom wil ik je danken voor de volharding waarmee je deze kleine tentoonstellingen tot op het einde met liefde en zorg hebt omringd. Namens de mensen op de foto's en namens de andere organisaties die door hun publiek aanwezig gesteld werden.
We lieten de mensen op de foto's tot hun recht komen, zodat zij ons eraan herinnerden de ramen open te zetten, en ons te laten ontroeren door de ander.

Ik wil je hierbij ook danken voor het mogelijk maken van de opnames, voor je inzet in de organisatie van het project... Ik hoop dat je mijn dank ook aan al je medewerkers, vrijwilligers, diensthoofden en poetsvrouwen wil overmaken.

Ik wil ook iedereen bedanken die zich verzet heeft tegen het ophangen van de naaktfoto's - want tegen-spraak is de zwaartekracht waarop we groeien. Toch jammer dat ons publiek juweeltjes heeft gemist als 'guy - de voeten van david' of 'celina - pieta zonder christus' of 'vier naakten in de arena' ...

Ik wil speciaal Jan Pandelaers bedanken, voor de ruimte die hij dit project gegeven heeft, zodat het kon groeien en evolueren, voor het luisterend oor als er weer eens een inhoudelijke crisis opdook, voor de volgehouden praktische ondersteuning.
Jan, je was voor dit project een producer zoals een kunstenaar die alleen kan dromen...

Hartelijk dank aan iedereen en ik hoop dat we elkaar nog zullen vinden om samen te zeggen: ook de kleine mens is groots.

Philip Demeester

 
 
thuis in je lijf, thuis in de wereld
 
home | ©2008 Philip Demeester & a2o-cultuur(t)huis